dijous, 22 de maig del 2008

Ecosistema !!

Ecosistemes !!!

Que és un ecosistema?

Un ecosistema, és un sistema dinàmic relativament autònom format per una comunitat natural amb el seu medi ambient físic.

Què és una cadena alimentaria ?

La cadena alimentaria és el conjunt de cadenes tròfiques o alimentàries d'un ecosistema. És a dir, és l'expressió del conjunt de relacions alimentàries que hi ha dintre d'un ecosistema, una manera de representar com circula la matèria i l'energia entre els seus membres.

Què és la pol·lució?

La pol·lució és l'alteració de les propietats d'un medi per incorporació, generalment deguda a l'acció directa o indirecta de l'home, de pertorbació, materials o radiacions que introdueixen modificacions de l'estructura i la funció dels ecosistemes afectats.

Causes de la pol·lució?

Com a ciència econòmica, s'utilitza l'anàlisi de beneficis i costos per a comparar les polítiques ambientals alternatives relacionades amb temes com ara la pol·lució de l'aire, la qualitat de l'aigua, la producció de substàncies tòxiques, l'escalfament global, i l'impacte econòmic (i el pagament per part dels causants) dels desastres industrials en l'ambient.

dijous, 15 de maig del 2008

Altres volcans !!




Preguntes sobre la terra !!

1) Què és un terratremol i perquè es produeix ?

Un Terratrèmol és un fenomen natural que es produeix a l'interior de la terra i que pot ocasionar danys considerables. Es defineix com una alliberació sobtada d'energia acumulada que es propaga en forma d'ones sísmiques.

2) Què és un volcà?

Un volcà és una manifestació de la dinàmica de la Terra, que s'expressa mitjançant la sortida a l'exterior de matèria fosa de l'interior. Així doncs, hi ha volcans allà on les vies de pas són prou fondes per arribar a comunicar els llocs on es troba la matèria fosa amb la superfície.

Quin terratremol sa produit la ultima setmana !!

El terratrèmol de Shaanxi, també anomenat el terratrèmol del comtat de Hua, és el terratrèmol més mortífer de la història, en què van morir aproximadament 830.000 persones. Es va esdevenir al matí del 23 de gener del 1556 a Shaanxi (Xina). En foren afectats més de noranta-set comtats de les províncies de Shaanxi, Shanxi, Henan, Gansu, Hebei, Shandong, Hubei, Hunan, Jiangsu i Anhui. [1] En va resultar destruïda una àrea de més de 900 km d'amplària, i en alguns comtats hi va morir el 60% de la població [2]. Fins aleshores, la població vivia majoritàriament en coves artificials, fetes de loess (roques de quars, feldspat i mica que s'engrunen fàcilment), que es van ensorrar durant el desastre.


dijous, 8 de maig del 2008

L'Univers i la Terra !!




1) Quina és l'estrella mes propera al sol ?


Alpha Centauri



2) Hi ha planetes a d'altres sistemes solars ?

Si






3) Quina és la galaxia veïna a la Via Làctia ?

Andròmeda



4) Hi ha vida extraterrestre ?

Nosaltres creiem que sí que existeixen, ja que, si l’univers és tan gran, hi ha d’haver un altre planeta que tingui la mateixa distància que la Terra respecte d’una estrella o que hi hagi altres éssers que s’hagin adaptat a la temperatura d’aquell planeta i que, en comptes d’aigua, necessitin un altre substància vital per viure.